Ambachtelijk vakmanschap

Het maken van een goed en passend tuig vereist specifiek ambachtelijk vakmanschap en kennis. Door jarenlange ervaring en constant op de hoogte te zijn van de nieuwste technieken staan wij garant voor een goed doordacht en degelijk werkstuk.

Tijdens het produceren maken wij gebruik van zowel traditionele technieken als moderne apparatuur. Zo kunnen wij voor een aannemelijke prijs een op maat gemaakt tuig vervaardigen.

Materialen
 

Onze uitgebreide kennis van de diverse soorten leer en fournituren, en hoe deze te verwerken, is de basis van onze tuigen. Wij gebruiken alleen de beste huiden van Engelse, Nederlandse, Duitse en Belgische origine, die voldoen aan onze strenge selectienormen. De door ons gebruikte fournituren van onder andere argentaan (Berliner zilver), RVS, messing en andere hoogwaardige metaalsoorten komen van gerenommeerde bedrijven en worden soms zelfs speciaal voor ons gemaakt.

Service
 

Na de aanschaf van het tuig, staan wij natuurlijk ook voor je klaar. Elk tuig wordt op maat afgeleverd na een tuigpasconsult. Ook wanneer je geen tuig bij ons koopt, maar wel graag je huidige tuig wil laten controleren op ligging, kun je gebruik maken van onze tuigpasservice.

Niet alleen maken wij nieuwe tuigen, ook voor allerlei reparaties ben je bij ons op het juiste adres.

Soorten tuigen
 

  • Marathon: een zwaardere uitvoering dat tegen een stootje kan
  • Recreatie: wat handzamer dan de marathontuigen maar zeker niet van mindere kwaliteit.
  • Presentatie/concours: voor de dressuurproef, fijn en luxe.
  • Authentiek: nieuwe tuigen naar origineel oud model.
  • Fries: sjeestuigen voor enkel- en dubbelspan.
  • Draver: specifiek voor harddravers zowel werk- als koerstuig
  • Werk: degelijke en simpele tuigen voor bos– en landbouw maar ook voor de huifkar.